تفاوت یواف سی با ام ام ای چیست؟

اگر شما یک فرد ورزشی یا طرفدار ورزش هستید و یا حتی هیچ یک از آن ها نیستید مطمئنا در مورد ام ام ای (MMA) و یو اف سی (UFC) چیزهایی شنیده اید. MMA مخفف کلمه های Mixed Martial Arts (هنرهای رزمی ترکیبی) و UFC مخفف Ultimate Fighting Championship (مبارزه قهرمان نهایی) میباشد. یو اف سی اسم سازمانی است که مبارزات ام ام ای را برگزار میکند. همانطور که NBA اسم لیگی است که مسابقات ورزش بسکتبال را برگزار میکند. به لطف سازمان یو اف سی، ام ام ای درحال تبدیل شدن به یکی از پرطرفدارترین ورزش های جهان است. اما فعلا هستند کسانی که از واژه های “طرف یو اف سی کاره” یا نمیدانم “ام ام ای ورزش نیست سبکه” یا “سبک نیست استایله” استفاده میکنند. اگر هنوز تفاوت یو اف سی و ام ام ای را متوجه نشده اید، تا آخر این مقاله با ما باشید.

ام ام ای اسم یک ورزش است ولی یو اف سی اسم سازمانی که این ورزش در آن برگزار میشود

همانطور که گفتیم MMA مخفف هنرهای رزمی ترکیبی است. ام ام ای ورزشی است که اخیراً به طور کاملاً ویژه ای مشهور شده است. اما در واقع این ورزش صدها و نه هزاران سال است که وجود داشته است. اساساً MMA یک ورزش تماسی کامل است به این معنی که اجازه استفاده از فنون ضربه زدن، ضربه را گرفتن و کشتی گرفتن را می دهد، همچنین در حالت ایستاده و هم روی زمین با رعایت قوانین خاصی میتوان به حریف ضربه وارد کرد.

از زمان های بسیار قدیم، مسابقاتی با این نوع قوانین مانند ورزش های جنگی المپیک باستان که با نام پانکریشن، که در یونان باستان و بعداً توسط رومی ها انجام می شد، برگزار می شدند. همچنین، برگزاری اولین مبارزات با سبک ام ام ای در مصر و ایران باستان نیز رواج داشته است. با این حال، فقط از اواخر قرن 20 است که به لطف سازمان UFC ورزش MMA دوباره احیا شده است و با قوانین و محدودیت هایی متناسب با وضعیت کنونی بشر توانسته محبوبیت خود را بازپسگیرد.

مبانی ام ام ای مدرن

قبل از یو اف سی، سازمان های مختلفی که مبارزات ام ام ای را برگزار کنند نیز وجود داشتند. از  محبوب ترین آن ها میتوان به سازمان Vale Tudo در برزیل که توسط گروه Gracie Jiu Jitsu پایه گذاری شد و سازمان Soot Wrestling shows در ژاپن اشاره کرد. هردو این ها و بسیاری از سازمان های دیگر در کشور خودشان محبوبیت قابل قبولی داشتند. اما هیچ یک از آن ها مانند یو اف سی در بازار بین المللی رسانه ای و تلویزیونی جهان جایگاهی نداشتند.

با ظهور یو اف سی در سال 1993 بود که ورزش ام ام ای توانست در تصور عموم مردم جهان جایگاهی جدیدی را به خود اختصاص دهد. قرار بود اولین مبارزات یو اف سی (مبارزه قهرمان نهایی) تورنمنتی و تکی باشد. یک مبارزه برای شناسایی موثرترین و قدرتمندترین ورزش رزمی جهان. این مبارزات با نمایندگانی از سبک های مختلف رزمی همچون جوجیتسو برزیلی، کشتی، موی تای، کاراته و تکواندو برگزار میشدند. امروزه یو اف سی معروف ترین و از بزرگترین سازمان های برگزار کننده مبارزات ام ام ای در جهان است که مبارزات بسیار سطح بالایی توسط بهترین فایترها در آن ارائه مشود.

یو اف سی و نقش آن در توسعه ورزش ام ام ای

در اوایل فعالیت سازمان یو اف سی، ام ام ای به معنای واقعی کلمه فقط در استایل مبارزه آن خلاصه میشد. به این معنی که منظور از هنرهای رزمی ترکیبی، مبارزه دو سبک خاص رزمی با یکدیگر بود. یعنی ممکن بود یک کشتی گیری که با ضربات آشنایی چندانی ندارد با یک کاراته کار که آشنایی به فنون کشتی ندارد با یکدیگر مبارزه کنند.

طولی نکشید که فایترها، مربی ها و سازمان های برگزار کننده مبارزات ام ام ای در جهان به این نتیجه رسیدند که این نوع مبارزات با پیروی از یک سبک خاص رزمی برای پیروزی کافی نیست. و شروع به تلفیق چند رشته رزمی برای بالا بردن کیفیت مبارزانشان شدند. کم کم گراپلرها به استریکرهای بهتر و استریکرها به گراپلرهای بهتری تبدیل شدند.

بعد از این دگرگونی بزرگ، مبارزان ام ام ای فایترهایی از رشته های مختلف رزمی که قدرتشان را به یکدیگر ثابت کنند نبودند. بلکه به فایترهایی از خود جنس ام ام ای تبدیل شده بودند که فنون مختلف رزمی را فرا گرفته اند.
امروزه ام ام ای به یک ورزش مجزا و یک سبک خاص تبدیل شده است که بصورت حرفه ای و آماتور در سرتاسر جهان مبارزاتش برگزار میشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا